Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Det går att vara energismart även på vintern

När det börjar mörkna ute så tänder vi mer inne. Ganska naturligt och mysigt. Men det finns faktiskt sätt att vara energismart på även för dig som gillar att pynta med belysning.

Att sätta timer på all julbelysning är det enklaste, låt det lysa på eftermiddagen och kvällen när du är hemma, och stäng av under natten och dagen när ändå ingen ser den. Byt också till lågenergilampor och släck alltid lyset när du lämnar ett rum. Många tror att det går åt mer energi för att tända lamporna än att använda dem. Men det stämmer inte. Läs mer om alla våra energispartips.

Årets julklapp – en lågenergilampa?
Har du svårt att hitta en bra julklapp till din mamma, farbror eller en god vän? Kanske skulle de gilla en riktigt energisnål lampa? På Naturskyddsföreningens hemsida TopTenSverige.se finns information om och listor över de energisnålaste produkterna. Här hittar du topplistor på bland annat tv-apparater, lampor, frysar, tvättmaskiner och båtmotorer som gör det enklare både att sänka elräkningen och spara energi. Listorna uppdateras kontinuerligt så att nya, ännu effektivare produkter kan peta ut de gamla från listan.