Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Fler och fler företag ansluter sig till kampanjen

Nu har 94 bostadsföretag anslutit sig till Allmännyttans energisparkampanj. – Vi går med för att vi tycker det är ett bra sätt att involvera Höganäshems hyresgäster i det viktiga arbetet med att spara energi, säger Lena Askeroth, förvaltningschef på Höganäshem, AB.

De anslutna företagen äger tillsammans över 400 000 lägenheter vilket är mer än hälften av SABO-företagens totala bestånd. Det är både små och stora företag från hela landet som gått med och bland de senaste nytillskotten finns till exempel Vårgårda Bostäder, Alingsåshem och Höganäshem. Hela listan på anslutna företag ser du här.

Kampanjen startade den 22 oktober och redan från start fanns flera företag med.
– Det är mycket glädjande att vi redan har med oss nästan en tredjedel av de allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige, men målet är förstås att alla ska gå med. Och egentligen finns det ju inte en enda anledning att inte gå med, det är kostnadsfritt och inga särskilda åtagande krävs men däremot får företaget massor med tips och idéer på vad man kan göra lokalt, säger Annicka Istemo på SABO som är projektledare för kampanjen.

Mölndalsbostäder är ett av de företag som var med från start och såhär säger VD Dennis Bucht, om varför de bestämde sig för att gå med: – Ju bättre vi lyckas bjuda in våra hyresgäster och göra det här tillsammans, desto bättre lyckas vi i arbetet med att minska energianvändningen och självklart kommer besparingar att komma såväl hyresgästerna som företaget tillgodo. Med hjälp av den här kampanjen får vi en rejäl skjuts i det arbetet.