Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Hyresgästföreningen och Naturskyddsföreningen stöttar kampanjen

Barbro Engman, Hyresgästföreningen och Sven Hunhammar, Naturskyddsföreningen.

För att vi inom Allmännyttan ska lyckas med vårt energispararbete är det viktigt att våra hyresgäster känner förtroende för kampanjen. Därför har vi valt att bjuda in Hyresgästföreningen och Naturskyddsföreningen i kampanjen.

Allmännyttiga bostadsföretag har av tradition ett gott samarbete med den lokala hyresgästföreningen och ju bättre vi lyckas samarbeta bostadsföretag och hyresgäster desto bättre kommer vårt gemensamma resultat att bli.

– Energi och klimatfrågorna är viktiga för oss hyresgäster, säger Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen. Både den enskilde som samhället i stort tjänar på att vi använder energin rätt. Därför sa vi ja direkt när vi fick frågan om att vara med i Allmännyttans energisparkampanj. Jag tror att frågan kommer att engagera många av våra lokala hyresgästföreningar i aktiviteter i bostadsområdena. Vi kommer också att informera våra medlemmar om de energispartips som kampanjen innehåller, avslutar Barbro.

Naturskyddsföreningen är också ett viktigt stöd för kampanjen. Här finns mycket kunskap om kompetens om energi- och miljöfrågor och i kampanjen bidrar man bland annat med att faktagranska alla energispartips.

– För oss är det självklart att bistå med vår kunskap i en kampanj av den här kalibern, säger Sven Hunhammar, klimatchef på Naturskyddsföreningen. Vi hoppas fler branscher kommer att inspireras av det allmännyttan nu gör och starta sina egna energisparkampanjer. Det kommer att behövas om vi i Sveriges ska kunna nå våra nationella mål, avslutar Sven.
energianvändning och samtidigt vara med och bidra till Sverige når sina klimatmål. Det tänker i alla fall vi i allmännyttan göra.