Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Kalasbra för vår miljö!

Som en del av Allmännyttans energisparkampanj bjöd Signalisten i Solna under två soliga dagar i maj in sina hyresgäster till Kalas för vår miljö, i Bagartorp och Bergshamra. Cirka 500 hyresgäster och andra besökare kom och deltog i de mycket uppskattade tillställningarna.

Tipsrunda med energispartips
Besökarna fick lära sig spara energi genom att gå en tipspromenad med kluriga frågor om energiåtgång i våra hem. Bland annat kunde man lära sig att vi använder för mycket tvättmedel till en vikt av 12 500 ton i Sverige varje år och att man i en tvättmaskin som tar 8 kg kan tvätta upp till 40 t-shirts i en enda tvätt.

Besökarna fick även lära sig att för att handdiska en motsvarande mängd disk för en diskmaskin går det åt över 100 liter vatten, om du diskar under rinnande vatten.

Duktiga tävlande kunde svaren på många frågor, men flest svar hade Blenda Wennberg som på bilden tar emot en kolsyremaskin av Catarina Johansson Nyman, Signalistens VD, i förstapris.

Hoppborg, förtäring och loppis
Hoppborgen som alla barnen fick leka i var omåttligt populär och den långa kön till både popcornvagnen och hoppborgen tyckte sig aldrig ta slut och av barnens att döma var det ett roligt inslag på kalasen.

Här ser du Meja, boende hos oss på Fridensborgsvägen som precis satt sig att vila efter ett pass i hoppborgen.

För att uppmana till återvinning bjöd vi även in till loppis på Kalaset, utan anmälan var hyresgästerna välkomna att ställa fram skor, leksaker, böcker och husgeråd som de sålde billigt.

En hel del företagsamma hyresgäster kom ner till loppisborden Barbro Larsson, boende hos oss i Agnesberg, dukade upp sin loppis på en filt i gräset och många bord fylldes intill med saker som under kvällen fick nya ägare istället för att slängas.

www.signalisten.se