Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Mimer peppar sina medarbetare med miljödag

Bostadsföretaget Mimer i Västerås är anslutna till kampanjen och ville peppa alla sina medarbetare lite extra. Därför bjöd de alla anställda på en miljödag i slutet av oktober. Bland annat föreläste meteorologen och debattören Pär Holmgren.
– Vilken smocka han gav oss! Den tog i hjärtat, hjärnan och magen och förstärkte verkligen vikten av Allmännyttans energisparkampanj, berättar Eva Favaro som är marknadschef på Mimer.

Under miljödagen gavs en repetition av företagets Miljöpolicy, man korade också det lag som vann den egna Energijakten. De fick 75 000 kronor till energieffektiviserande åtgärder i sitt bostadsområde. I en workshop senare under dagen fick alla göra sin egen miljöprofil. – Då kunde vi konstatera att vi alla kan göra så mycket mer, men att det inte behöver omvälva våra liv. Det räcker att vi alla tar små steg, precis som vi säger i kampanjen, säger Eva Favaro.

Kampanjbroschyren med energispartips har också skickats ut till alla på Mimer. -Vi utmanar alla att välja fem spartips var att förverkliga. Sedan kan vi ta hem broschyren till våra familjer och be dem göra samma sak, fortsätter Eva Favaro.

Mimer gör mycket på miljöområdet, inte minst på energisidan. Just nu är de på gång att handla upp ett eget vindkraftverk. På årsbasis räknar de med att klara cirka 40 % av sitt behov av fastighetsel. Tillsammans med ABB och Mälarenergi kommer de även att bygga om ett miljonprogramshus till det ”Smarta huset”. Där installeras smart elnät och de boende kommer att följas under ett par år för att se hur olika incitament kan få dem att minska sin energiförbrukning. Mycket görs i vardagen också. Fläktar byts ut, belysning ses över och byts ut mot LED, pumpar byts ut och tilläggsisoleras. Och värmen justeras.

– Nu fortsätter vårt lokala kampanjarbete. Där har vi mycket spännande på G. TV-reklam, annonsering, gerillaaktivitet, filmen på storbildsskärm och radioreklam. För att nämna några aktiviteter, avslutar Eva Favaro.