Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Nytt år och nya vanor

Nu i början på året är många av oss tillbaka på jobb och i skolor efter julledigheten. Och nu är vi redo att ta nya tag. Många avger nyårslöften om att börja träna mer eller stressa mindre under 2014. Men en del löften är svåra att hålla. Därför vill vi passa på att tipsa om några förändringar som är enkla att göra och som samtidigt kan få riktigt stor betydelse. Är du redo att bli en energisparhjälte 2014?

Ja, årsskiftet kan vara ett bra tillfälle att fundera på energianvändningen i ditt eget hem. Du vet väl att det inte krävs några stora förändringar för att spara mycket energi? Det viktiga är att vi är många som hjälps åt.

Så börja nu med att göra vårt energispartest och ta reda på din profil. Kanske är du redan något av en hjälte? Eller har du lite mer att jobba på? Ta reda på din profil här

Oavsett vilken profil du fick så är nästa steg att gå till alla våra goda tips och välja ut några som passar dig att börja med år 2014. Kanske väljer du att äntligen skaffa den där grenkontakten med strömbrytare som gör det enklare att stänga av flera apparater med ett tryck så de inte behöver stå i dyrbart stand-by-läge. Eller så bestämmer du dig för att nu är det slutdiskat under rinnande vatten, dags för en propp till vasken. Kanske blir 2014 det år då du börjar hängtorka tvätten ibland och hoppa över torktumlingen, eller börjar tina din djupfrysta mat långsamt i kylen istället för hastigt i micron. Som du ser så är listan på energispartips lång, så du kan säkert hitta något som passar dig. I våra räkneexempel ser du också hur mycket pengar eller energi som du sparar under året genom att följa rådet.

Låt 2014 bli ditt energisparår!

Gå till listan med alla energispartips