Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Vaggeryd-Skillingaryd minskar vattenförbrukningen

Hans Johansson byter ut duschslangar och munstycken.

Vaggeryd-Skillingaryd Bostads AB byter ut duschslangar och munstycken på kranar mot snålspolande varianter i alla sina 1000 lägenheter. Samtidigt åtgärdar företaget där det finns läckande toaletter och droppande kranar.

– Målet är att minska vattenförbrukningen med 20-30% utan att komforten minskar för hyresgästerna. Dessutom minskar risken för vattenskador, berättar Satu Jonsson, VD på VSBo.

Samtidigt med kranbytet inventerar VSBo alla armaturer och installerade maskiner.

– Vi får en sammanställning på vad som finns i varje lägenhet och lokal och vilket skick det är i. Många hyresgäster har installerat en egen diskmaskin eller tvättmaskin och vi får nu en möjlighet att kontrollera att installationen är rätt utförd, säger Satu Jonsson.

 Arbetet påbörjades i början av februari och företaget räknar med att det tar cirka 6 veckor att gå igenom alla lägenheter och lokaler. VSBo räknar också med att investeringen kommer  att betala sig redan i år.

–  Alla hyresgäster har fått energisparbroschyren ”Enkla tips för dig som vill spara energi!” och vi försöker uppmana alla att hjälpas åt för att få ner energiförbrukningen. Både för att spara på miljön och för att sänka våra kostnader, avslutar Satu Jonsson.