Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

I Växjö bjuds studenter på het potatissoppa

För Hyresbostäder i Växjö är energi- och miljöfrågor en het potatis. De inleder sin aktiva del i Allmännyttans energisparkampanj med att bjuda både studenter och andra kunder på en mängd aktiviteter och tävlingar med fokus på energispartips. Också blir det het potatissoppa för den som är hungrig…

Igår bjöd hyresbostäder i Växjö studenter på het potatissoppa och tävlingar.

– Det här blev en riktigt lyckad aktivitet. Och förutom ”miljönyttan” så är det ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter och skapa goda relationer till våra kunder och hyresgäster, berättar Mariola Kruse, marknadschef på bostadsföretaget.

Studenterna fick tävla i flera moment. Byt 3 glödlampor mot 3 LED-lampor på kortast tid, var första tävlingen. Här fick man också råd om hur man kan sänka sin elförbrukning. Andra tävlingen kallades Sopan och gick ut på att sortera soporna i rätt kärl på kortast tid. Här tipsade bostadsföretaget om hur man bäst källsorterar och informerade också om hur soporna tas om hand. Det sista tävlingsmomentet kallades ”Duscha som Gunde” och var en utslagsfråga om hur mycket vatten som förbrukas när man duschar. Här passade man på att informera om vad det innebär att duscha länge, och hur mycket vatten som går åt om kranen är på medan man borstar tänderna.

Motsvarande aktivitet kommer även att genomföras nu på lördag i ett bostadsområde med mycket barnfamiljer, så då blir det aktiviteter som passar barn och föräldrar.