Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Mimer tar upp kampen mot slöseriet av varmvatten

Som en del av Allmännyttans energisparkampanj uppmärksammade Bostads AB Mimer slöseriet av varmvatten genom en gerilla-aktivitet mitt i city. Ett tillfälligt uppbyggt badrum med ånga ur duschkabinen och falsksång fick illustrera hur det ser ut i många hem.

– Klimatproblematiken är allvarlig, men vi tror på humorn som rätt medel att få människor att fundera över sitt eget beteende, säger Fredrik Törnqvist, VD på Bostads AB Mimer i Västerås. Med hjälp av våra miljösymboler, Åge och pingvinerna, genomförde vi en aktivitet för att just belysa slöseriet av varmvatten, och tipsa om hur lätt du kan spara, säger Fredrik Törnqvist.

Det handlar inte om dramatiskt förändra våra liv. Det finns massor att göra som inte alls påverkar vår komfort. Du kan till exempel stänga av vattnet under tiden du borstar tänderna. Sex liter vatten per minut slösas bort – helt i onödan.

– Många drog ordentligt på smilbanden när de såg oss, säger Anna Wadsten, Mimers miljösamordnare. Våra pingviner gick också runt i city för att locka besökare till vårt kundcenter, till barnens stora förtjusning, säger Anna Wadsten.