Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Smoothie-cykel, tävlingar och goda råd om energi på kulturfestival i Norrköping

Många ville cykla fram sin egen smoothie på kulturfestivalen i Hageby.
Foto: Hyresbostäder i Norrköping

På årets kulturfestival i Hageby kunde besökarna förutom att ta del av dansuppvisningar och mat från olika länder även cykla fram sin egen smoothie och tävla i hur man lever mer klimatsmart. Bostadsföretagets energiexperter fanns också på plats för att ge energispartips.

Ja, det var en färgsprakande fest när den årliga Kulturfestivalen i stadsdelen Hageby i Norrköping gick av stapeln den 24 augusti. Här bjöds på provsmakning av mat från olika länder, dansuppvisning, matlagning av Alexandra Zazzi och uppträdande av Behrang Miri. Dessutom fanns E-koll på plats med sin populära Smoothie-cykel. En lång kö ringlade sig fram till cykeln och utställningstältet under hela tre timmar. Hyresgästerna fick även svara på frågor om hur de kan leva mer klimatsmart och var därmed med i utlottningen av en fri månadshyra. I tältet fanns även kommunens energirådgivare och Hyresbostäders egna energiexperter som gav goda råd om energianvändning.

Hyresbostäder i Norrköping AB arbetar engagerat med en långsiktiga satsning på att minska energianvändandet med 30% fram till och med år 2030. Förutom att de är anslutna till allmännyttans energisparkampanj är de också en av tre finalister i en av näringslivets största energitävlingar E-prize. Tävlingen avgörs den 2 oktober 2013.
Läs gärna mer om det på : www.eon.se/eprize

www.hyresbostäder.se