Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Energitipsare som vill ha personlig kontakt

I Eskilstuna och Torshälla kommer tusentals hushåll att få besök av livs levande energitipsare under året. Karwan, Tom, Abdulwasi och Mehdi är anställda som trainees och kommer nu att fungera som energitipsare hos de kommunala fastighetsbolagen.

De kommer att besöka cirka 7.000 hyresgäster och informera om hur man bäst kan spara energi med hjälp av alla de tips som finns här på energisparkampanjens webbplats.

Energitipsarna startar i bostadsområdet Lagersberg eftersom Eskilstuna Kommunfastigheter här satsar på att halvera energianvändningen. Minskningen är tänkt att ske främst genom byggåtgärder men också genom aktiviteter som uppmuntrar den enskilde att själv bidra till målet.

I Lagersberg fokuserar bostadsföretaget särskilt på att minska vattenförbrukningen och därför delar energitipsarna ut duschtimglas och diskproppar till de som vill ha. Den personliga kontakten är viktig och Eskilstuna Kommunfastigheter hoppas att det blir givande besök och att hyresgästerna vill veta mer om hur man på enkla sätt kan spara energi. Att Karwan, Tom, Abdulwasi och Mehdi dessutom behärskar 6 språk tillsammans är förstås bara en fördel i det här jobbet.

 www.kfast.se