Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Mimer i Västerås rivstartar med energijakt och kurser

Eva Favaro, marknadschef på Bostads AB Mimer.

Ett av de anslutna företagen, Bostads AB Mimer i Västerås, är redan igång med sin energisparkampanj. De varvar insatser för den egna personalen med aktiviteter där de bjuder in sina hyresgäster – studiecirkeln ”Vett och Watt” är ett exempel på det.

– Vi jobbar lika mycket med vår egen personal som att vi bjuder in våra hyresgäster, säger Eva Favaro, marknadschef på Bostads AB Mimer i Västerås. Våra medarbetare är ju företagets ambassadörer och kan inspirera sin omgivning med råd och tips i vardagen, därför är det naturligt att börja på hemmaplan.

Mimer har arbetat länge med energieffektiviseringsarbete och i samband med att de nu ansluter sig till Allmännyttans energisparkampanj intensifierar de det arbetet. Därför kickstartar de med en intern energijakt där alla medarbetare går ut i bostadsområdena och letar energitjuvar.

– Vi tävlar i lag om att ta fram den bästa energisparplanen för det bostadsområde där man energijagar. Det vinnande laget koras på vår miljödag den 25 oktober och vinsten är extra resurser att lägga på det bostadsområde där de varit med och energijagat, berättar Eva Favaro.

På samma sätt som Mimer utbildar och bjuder in sin personal i energispararbetet går de också vidare och bjuder in sina hyresgäster. Till exempel får alla hyresgäster som vill, gå studiecirkeln ”Vett och Watt” som arrangeras av Agenda 21.

– Det är bra inte bara för oss på Mimer utan ger också våra boende tips om hur de kan minska sina utgifter för hushållselen. Dessutom är det naturligtvis en bra insats för miljön, avslutar Eva Favaro.