Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Västeråsarna bra på att spara energi

TvattstugaMimerBostadssektorn står för nästan 40 procent av energianvändningen i Sverige. Men när hushållen hjälps åt att spara energi ger det stor effekt. Det är det kommunala Bostads AB Mimer i Västerås ett gott exempel på. Tack vare Allmännyttans energisparkampanj fyller företagets hyresgäster numera sina tvättmaskiner och sparar på så sätt både energi och vår miljö.

En ny enkät bland hyresgästerna hos det allmännyttiga kommunala bostadsföretaget Mimer i Västerås visar att nära 55 procent fyller tvättmaskinerna mer efter att de tagit del av Energisparkampanjens information om smartare tvättvanor. 54 procent använder mindre tvättmedel och 43 procent tvättar i lägre temperaturer.

– Det är roligt att kampanjen gett ett så bra resultat. Drygt 70 procent av våra hyresgäster svarar i enkäten att de tycker att kampanjen är viktig. Budskapet är rätt och Mimer kommer därför att fortsätta arbetet med att uppmuntra till ett förändrat beteende när det gäller energianvändning, säger Eva Favaro, marknadschef på Mimer.

Klicka här om du vill ha fler energispartips