Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Energifamiljen i Karlskrona

familjenFamiljen Facuse-Theologue i Gullaberg har utsetts till Karlskronahems energifamilj. De får en egen energirådgivare – och siktar på att spara mycket.  

I Karlskrona satsas stort på energieffektivisering. Det var under 2013 års sommar-grillturné som familjen, som är hyresgäster hos Karlskronahem, deltog i bostadsföretagets utlottning och vann både en låda grönsaker och möjlighet att bli Karlskronahems ”energifamilj”. Under första delen av 2014 fick familjen en egen energirådgivare som gav dem tips om hur de kan spara mer, både pengar och energi.

Familjen har fått råd och tips när det gäller resor och transporter, hantering av belysning och hemelektronik, möblering, kyl, frys och matlagning samt vattenförbrukning vid dusch och tvätt.

– Man förknippar gärna energisparande med eget boende. Jag är nyfiken på hur mycket vi kan göra som hyresgäster, säger Simon Theologou.

En noggrann genomgång av familjens elräkningar samt vad som blev den viktigaste förändringen för familjen görs i början och slutet av perioden.

– Det ska bli intressant att jämföra, säger Joanna Facuse. Vi vill gärna få ner utgifterna och vara miljövänliga, men det är inte alltid så lätt att veta hur.

www.karlskronahem.se