Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Pedagogiskt skolmaterial om energi

energifallet

Nu finns ett utbildningsmaterial om energi som riktar sig till alla elever i grundskolan. Förutom att inspirera eleverna till att bli mer energismarta så är materialet också utformat så att det ska leda till att kunskapsmålen i läroplanen uppfylls. Det är Naturskyddsföreningen som tagit fram materialet och allt finns på webben och är gratis.

Materialet kallas Energifallet och Naturskyddsföreningen har tagit fram det för att göra det enklare och roligare att undervisa om energifrågor och hållbar utveckling. Mänskligheten står inför enorma utmaningar när det gäller att övergå till ett mer hållbart samhälle och därför är det otroligt viktigt att dagens unga får relevant kunskap så att de kan göra vårt klot lite bättre. Många unga har dessutom klimatångest, vilket är väldigt sorgligt. Genom Energifallet hoppas föreningen på att sprida en gnutta framtidstro.

Energifallet består av övningar, lärarhandledningar och verktyg anpassade till de olika årskurserna f-3, 4-6 och 7-9. I lärarhandledningarna finns fullständiga övningsbeskrivningar och massor av intressant information.

Övningarna är indelade i tre kategorier som utgår från elevernas vardag: Skolan, Hemmet och Samhället.

Läs mer om Energifallet här