Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Reception blir tvättstuga i Sundsvall

Mimers receptionBesökare till det kommunala fastighetsföretaget i Sundsvall, Mitthem, kan nog bli smått förvånade när de anländer till bolaget i veckan. Receptionen har nämligen just nu förvandlats till – en tvättstuga. Till dekoren har bland annat kampanjmaterial från Allmännyttans energisparkampanj använts.

I samband med och inför klimatmanifestationen Earth Hour nästa vecka kommer Sundsvalls största hyresvärd Mitthem att genomföra flera energisparkampanjer på olika teman. Den här veckan är det tema Tvätt och Vatten. Receptionen har därför fått ikläda sig rollen som tvättstuga. Här står nu en tvättmaskin och en tvättlina med kläder hänger tvärs över rummet. Alla möbler har fått grön klädsel och fler gröna växter pryder lokalen.

– Vi använder mycket av materialet från Allmännyttans energisparkampanj. Bland annat har vi gjort collage av affischerna och klätt in receptionen med dem, berättar Elin Helgesson, kommunikatör på Mitthem.

I receptionen finns också informationsfoldrar med energispartips och så kallade ”give-aways” i form av tablettaskar och diskproppar, även de från Allmännyttans energisparkampanj.

Nästa vecka, inför Earth Hour som äger rum den 29 mars kl.20.30 – 21.30, är det dags för tema Belysning. Kampanjen är inte helt klar ännu men Elin Helgesson avslöjar i alla fall något:

– Då kommer vi att dela ut ett värmeljus inslaget i cellofan, i vår reception. Inuti cellofanen finns information om Earth Hour. Så man får inte med sig ljuset utan att ta del av informationen. Så är tanken, säger Mitthems Elin Helgesson.