Kampanjnytt — Allmännyttans energisparkampanj —

Släckt var det här!

earth-hour-rymden_575Du kommer väl ihåg att släcka ljuset på lördag kl. 20.30 till 21.30? Den 29 mars är det nämligen dags igen att fira Earth Hour. Miljontals människor över hela världen släcker sina lampor under en timme för att visa sitt engagemang för miljön. Gör det du också!

För åttonde året i rad firar vi på lördag den 29 mars Earth Hour. Det är världens största miljömanifestation och startades 2007 av WWF i Sidney, Australien. De senaste åren har över en miljard människor över hela världen deltagit i Earth Hour och i Sverige har hälften av alla svenskar släckt ljuset i en timme.

I år handlar Earth Hour i Sverige också om fyra klimatbovar: bilen, biffen, bostaden och börsen. Så det du kan göra – under hela året – för att spara energi i din bostad är till exempel att duscha kortare, stänga av elektronik när den inte används och att byta till lågenergilampor. Du kan också spara mycket energi genom att använda vattenkokare och tvätta med helt fyllda maskiner.

En annan bra sak att göra ur miljösynpunkt, om valmöjligheten finns, är att byta till ett elbolag som erbjuder miljömärkt el från förnybara källor.

Vill du ha fler energispartips? Kolla här

Läs mer om Earth Hour 2014 här